
Public Comment at Meetings 
District policy #3220 

 

1. Public comment is defined as raising an issue or question about a topic or concern not on the agenda which 

will usually occur at the beginning of the meeting. 

2. The Board encourages individuals seeking to address issues of concern, to first take that concern to the level 

of origin and then use the normal chain of authority to find resolution.  

3. There will be an opportunity for public participation at work sessions, business and special meetings.   

4. Each speaker is asked to sign the roster before the start of the meeting including their name and topic of 

their comment. This roster will be given to the Board President; the individual will then be introduced to 

make their comment.  

5. Interruption of Board discussion is not permitted. 

6. Each speaker will be given a maximum of 5 minutes to make their comment.  

7. Civility and mutual respect will be maintained at all times.  Speakers who indulge in rude or disrespectful 

behavior, such as cursing, making deprecating or disparaging remarks, libelous statements or threats of any 

kind, will have their time immediately terminated and may be banned from school property.  

8. The Board may justifiably restrict public comment on matters involving privacy issues otherwise protected 

by law or discretion, for example, when a member of the public wants to engage in comment that potentially 

may disclose disparaging information about a particular student or school employee.  

9. Board members will not engage in direct back and forth conversation with individuals making comment. If 

a member of the public has a specific question, they may also submit the question to the District Clerk for 

the Board or the Superintendent. 

Thank you for your time and interest  

to be with us this evening. 


